Zeker zijn van schoon water…

Door Hennie Wiersma op 9 februari 2019

Zeker zijn van schoon water, veiligheid, eerlijk werk en betaalbare woonlasten…

Het wonen en werken in Hellevoetsluis heeft mij, ook tijdens mijn raadswerk voor de PvdA in de gemeenteraad in de vorige periode, steeds meer bewust gemaakt van het zorgdragen voor het milieu.

Daarom sta ik nu op twee lijsten waar op 20 maart de verkiezingen over gaan. De Provincie Zuid Holland en Waterschap Hollandse Delta.
Welk team zal het worden? Maakt niet uit: ik wil mijn schouders eronder zetten. Ik heb ervaren dat mijn inbreng er toe doet, niet aan de zijlijn blijven staan en alleen maar roepen.

Ik maak mij sterk voor een actieve, sociale en milieubewuste samenleving. Door slimme en duurzame inzet, samen met bedrijfsleven, landbouw- en natuurorganisaties bouwen aan een toekomst waar we de natuur sparen en zeker willen zijn van toegankelijk, veilig wonen en eerlijk werk.Dit heeft alles te maken met de zorg voor ons water. Water is de levensader. Maar ook heel simpel: we willen toch dat wij, onze kinderen en kleinkinderen in schoon water kunnen blijven zwemmen? Houd het Haringvliet en de Noordzee schoon en pak de vervuilers, groot en klein, aan. Het moet toch mogelijk blijven, dat er een hengel uitgegooid wordt en dat de vissen niet massaal door vervuiling sterven?

Voorne Putten is een oase van de natuur met prachtige oevers langs het Haringvliet en soortenrijke duinen waar mensen uit heel Europa naar komen kijken.
Zeker zijn van een leefbaar Voorne Putten dat is mijn motivatie voor de Provincie en het Waterschap Hollandse Delta.

Water kan een dreiging zijn. Voorne Putten is omringd door water. Veiligheid moet gegarandeerd zijn, woningen met droge kruipruimtes, goede dijken en slim watermanagement zijn een voorwaarde. Omringd zijn door water kan gevaar opleveren. We mogen nooit het onderhoud verwaarlozen. Dat kost veel geld en die lasten moeten eerlijk verdeeld worden. Daarom blijf ik als PvdA kandidaat voor kwijtschelding voor mensen met een laag inkomen. Je kunt zeker zijn van mijn inzet.

Ik sta open voor alle adviezen en vragen en zal daarmee aan de slag gaan.
Dus aarzel niet en reageer via deze site. Klik hier als u mij een email wilt sturen.

De eerste vijf voor de Hollandse Delta.

Van onder naar boven:
1- Cok Sas
2- Johan Verbeek,
3- Hennie Wiersma
4- Lieke van de Linden
5- Max Verwaal
Op deze foto ontbreekt de nummer 6 Wytze Schaap.

Meer weten over Hennie?
Klik hier