Vele handen maken licht werk…

Door Anneke Lagendijk op 24 november 2018

Een ouderwets gezegde, maar nog steeds van toepassing…

Binnenkort ontvangen onze leden weer de nieuwjaarskaart in de bus.
Ieder jaar opnieuw ontworpen door onze webmaster Truus de Graaf. 
Truus steekt daar geheel vrijwillig haar vrije tijd in. Petje af.
Deze nieuwjaarskaarten worden bezorgd door partijgenoten in Hellevoetsluis en Westvoorne. Ook geheel vrijwillig.
Onze dank daarvoor. Maar in Den Briel* lukt dat niet.
* Van onze secretaresse Anneke hebben we inmiddels een berichtje gehad dat ons nieuwe lid Germa de
nieuwjaarskaarten voor Den Briel gaat bezorgen. Dankjewel Germa!!!
Hoe komt dat? We hebben ruim 50 leden in Den Briel, waarvan 8 in Vierpolders en 5 in Zwartewaal. Daarom mijn oproep: Lieve leden in Den Briel, Vierpolders en Zwartewaal: Wie van jullie wil er wat 
kerstkaarten rond brengen in je eigen buurt. Het is een klein moeite en nog gezond ook. 
Je bent lekker even buiten en kan van je omgeving genieten.

Datzelfde geldt voor de verjaardagskaarten. Het is inmiddels traditie dat onze leden een kaart ontvangen rond hun verjaardag. Ook hiervoor geldt: Ontworpen door onze webmaster Truus en bezorgd door vrijwilligers uit de afdeling. Ook hier weer de vraag: Waarom niet in Den Briel?

Ook voor deze vrijwilligersactie wil ik een oproep doen aan de leden uit Den Briel, Vierpolders en Zwartewaal. Een paar maal per jaar een kaart bij een partijgenoot in de bus doen. Dat moet toch lukken?

Natuurlijk kunnen we een postzegel plakken op de envelop. Maar zo vet is de afdelingskas niet, dus kunnen we het geld beter besteden aan andere zaken.

Tot slot een oproep aan alle leden van onze afdeling Voorne.

Jeroen Merkx stopt per 27 maart als bestuurslid en penningmeester van onze afdeling. Dus we zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester. Je wordt ingewerkt door Jeroen en Jeroen zal ook zelf de jaarrekening opmaken. Iedereen die goed met zijn huishoudboekje overweg kan, kan ook de financiële administratie van de afdeling aan.

Tot slot wat nieuws uit het bestuur:
Op de site vinden jullie het vergaderschema voor 2019. Alle bestuursvergaderingen zijn openbaar. Dus wil je eens een vergadering bijwonen, stuur dan een mailtje naar voorne@pvda.nl  Dan krijg je van mij de agenda en locatie waar de vergadering gehouden wordt. O ja, de bestuursleden zijn ook gewoon vrijwilligers en stellen ieder om de beurt hun woonkamer en koffie ter beschikking voor de bestuursvergadering.

Henk Joosten is inmiddels aangeschoven bij het bestuur.
Op 27 maart wordt hij door de ledenvergadering officieel benoemd.

Binnenkort gaan we weer nadenken en actie ondernemen om van de 1 mei viering een geslaagd feest te maken. Het bestuur kan wat meedenkers ter voorbereiding en handjes op de dag zelf goed gebruiken.

Ben van Stijn is druk met het organiseren van een discussiemiddag/avond over het thema: Bereikbaarheid Voorne. Is een metroverbinding een oplossing?||

Het bestuur heeft Daan Dankaart, Jeroen Merkx en Ben van Stijn gevraagd een opzet te maken voor een ledenpeiling/bijeenkomst over het thema “Samenwerking gemeenten Voorne”. Hoe gaan we verder nu de Werkorganisatie Voorne niet door gaat.

De eerstvolgende ledenbijeenkomst is de nieuwjaarsreceptie, die samen met de afdeling Nissewaard georganiseerd wordt. Het beloofd een leuke, gezellige en interessante bijeenkomst te worden. De juiste datum en locatie zijn nog niet bekend, dus hou je mailbox in de gaten.

Anneke Lagendijk

Anneke Lagendijk

Klik hier voor ons Privacy- en cookiebeleid.

Meer over Anneke Lagendijk