PvdA Congres: Gezellig en informatief…

Door Sjoerd Hoekstra op 20 januari 2019

Mensen hebben het weer naar hun zin bij de Partij van de Arbeid…

Tijdens onze nieuwjaarsreceptie benadrukte ik dat de PvdA een vereniging is. Natuurlijk gaat het om de politiek, maar de leden moeten het er prettig hebben. Het informele samenzijn van vorige week droeg daaraan bij.

Het congres op zaterdag 19 januari, waar Hellevoetsluis met vijf PvdA’ers goed vertegenwoordigd was, werd gehouden in het congrescentrum (oftewel de Brabanthallen) in ’s Hertogenbosch. Tot mijn genoegen merkte ik dat ook op landelijk niveau meer dan ooit geprobeerd wordt om het de leden naar de zin te maken.

Frans Timmermans kreeg de hele zaal aan het dansen toen hij, begeleid door meeslepende muziek, het podium op ging. Hij spoorde vooral de 18 jarigen, die dit jaar voor het eerst mogen stemmen, aan hun stem ook te laten horen. Hij waarschuwde de jeugd dat als ze niet gaan stemmen, de oudere stemmers het voor het zeggen houden. Frans is onze lijsttrekker voor de Europese verkiezingen en heeft er duidelijk zin in!

Een vlammende toespraak van de voorzit(s)ter van de SDP Andrea Nahles mocht ook op ieders aandacht rekenen en natuurlijk sloot onze Lodewijk het congres af met zijn ideeën over een sociaal en democratisch Nederland.

Geen urenlange discussies over moties en amendementen. Niet enkel centrale debatten en discussies. Wel veel standjes, waar groepen binnen de PvdA zich presenteerden (daar kwam ik Het Rode Nest weer tegen). Er waren ruim tien workshops, een ‘boekenclub’, waar ik o.a. Europarlementariër Paul Tang zijn boek ‘Dijk van Europa’ zag presenteren, een Eurovisie Karaoke (je moet er van houden) en centraal in de grote ruimte de bar, waar volop gelegenheid was om bekende en onbekende partijgenoten te ontmoeten. De sfeer was meer dan goed.

Mensen hebben het weer naar hun zin bij de Partij van de Arbeid.

Hieronder wat sfeerfoto’s van deze dag…
Lodewijk in TOP vorm…
Wim Kok, in 2018 overleden, werd met liefde en respect herdacht…Digitaal stemmen is voor Karel en Truus geen  probleem…
Daan in actie: Zingt hij echt of… is het toch playbacken 🙂
Hennie in gesprek met een gezin dat in september 2018 met succes de inburgeringscursus afsloot.
Daarna zijn ze direct PvdA lid geworden HOERA…

Meili Vos, onze lijsttrekker voor de 1ste Kamer verkiezingen, op haar ‘praatstoel’ …
Daan in zijn geliefde wandelgangen – in gesprek met o.a. Lilianne Ploumen…

Sjoerd Hoekstra

Sjoerd Hoekstra

Klik hier voor ons Privacy- en cookiebeleid.

Meer over Sjoerd Hoekstra