Mag ik mij even voorstellen…

Door Sjoerd Hoekstra op 28 oktober 2018

De week van onze nieuwe voorzitter..
Sjoerd Hoekstra…

Sinds de algemene ledenvergadering van 24 oktober jl. ben ik voorzitter van PvdA-Voorne. Een goede gelegenheid om iets over mijzelf te vertellen.

Het is alweer lang geleden dat ik voor het eerst mocht stemmen: juni 1979. ‘Denk erom dat je Den Uijl stemt!’, grapte mijn vader. Dat kon natuurlijk niet, want het waren de eerste Europese verkiezingen, maar het zegt iets over het nest waar ik uit kom. Ik stemde op de PvdA (Anne Vondeling).

Toch was het niet altijd PvdA wat de klok sloeg. In de jaren tachtig was ik enige tijd lid van de PPR: actief in de maatschappij én in het parlement. Die ‘twee-handen-theorie’ sprak mij aan.

Maar toen de PvdA – als enige grote partij (de sociaaldemocraten in de regering) – beloofde dat Nederland vrij van kruisraketten zou blijven, ben ik weer PvdA gaan stemmen. Dat ben ik sindsdien trouw blijven doen. Ik heb ook geen verkiezing overgeslagen. Het is een democratisch recht waar ik zeer aan hecht.

Lid van de PvdA werd ik toen Geert Wilders met zijn PVV in de Tweede Kamer kwam. Het werd de hoogste tijd om lid te worden van een democratische partij.

Ik heb een drietal gemeenteraadsverkiezingen in de kandidaatsstellingcommissie gezeten en dit jaar ben ik lid geworden van het bestuur. Bert van Ravenhorst was toen nog voorzitter. Toen hij wethouder werd vond iedereen binnen het bestuur het een goed idee als ik hem als voorzitter zou opvolgen. Tijdens de algemene ledenvergadering van 24 oktober hebben de leden mij bij acclamatie gekozen. Nogmaals dank voor het vertrouwen.

In mijn nieuwe rol hoop ik bij te dragen aan een prettige sfeer in de vereniging en aan een goede afstemming tussen de afdelingen Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis.

Sjoerd Hoekstra

Sjoerd Hoekstra

Klik hier voor ons Privacy- en cookiebeleid.

Meer over Sjoerd Hoekstra