Kennismaken met de NVVE…

Door Daan Dankaart op 22 november 2018

In januari 2017 hield PvdA Voorne een themabijeenkomst over levenseindevraagstukken. Ondergetekende vertegenwoordigde toen de kennis en standpunten van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig levensEinde (NVVE), en toenmalig Tweede Kamerlid Agnes Wolbert nam het politieke perspectief voor haar rekening. Later dat jaar werd Agnes directeur van de NVVE.

Door het hele land houdt de NVVE spreekuren voor haar leden. Tot dusverre was dat voor onze regio in Rotterdam-Ommoord. Gezien de grote belangstelling voor deze spreekuren opent de NVVE vrijdag 23 november inmiddels haar 45e spreekuurlocatie in De Boekenberg in Spijkenisse. Ter gelegenheid van deze gelegenheid organiseert de NVVE ook een openbare inloopbijeenkomst, waarbij de formele opening zal worden uitgevoerd door Agnes Wolbert, samen met wethouder Zorg Léon Soeterboek van de gemeente Nissewaard.

Een mooie gelegenheid voor de bewoners uit Nissewaard, maar zeker ook voor mensen van heel Voorne-Putten, Hoogvliet, Rozenburg, Goeree-Overflakkee, en Oud- en Nieuw-Beijerland om kennis te maken met de vele aspecten van wilsverklaringen in het kader van het levenseinde.

De vrije inloop is van 12 uur tot 14 uur in De Boekenberg in Spijkenisse.
Belangstellenden kunnen om 12 uur en om 13 uur de presentatie ‘Het belang van de wilsverklaring’ bezoeken.

De officiële openingsceremonie vindt plaats om 12.30 uur, waarbij de eerste vijf bezoekers een gratis lidmaatschap van de NVVE krijgen aangeboden en als welkomstgeschenk een goodiebag met daarin het boek ‘Mag ik gaan’ van Constance de Vries én het NVVE speldje. Alle andere bezoekers die ter plaatse lid worden krijgen het lidmaatschap tegen de gereduceerde prijs van €10,- én ontvangen ook direct het NVVE welkomstgeschenk.

Kortom: voor wie in onze regio nog geen lid is van de NVVE een prima gelegenheid om kennis te maken en uw vragen kwijt te kunnen.

Daan Dankaart

Daan Dankaart

Daan Dankaart

Fractievoorzitter Ombudsteam Campagneteam

Meer over Daan Dankaart