Door op 3 maart 2014

Keek op de Week – 3 maart…

Boven Rotterdam moeten kassen wijken voor de natuur. Wethouder Alexandra van Huffelen reageert alle spanning van zich af door een baksteen te gooien door de ruiten van de kas. “Het is een symbolische start van herontwikkeling, die zo is afgesproken”, zegt de wethouder met een tevreden glimlach. Heerlijk om even niet jezelf te zijn…


De week van…
Hans Steenwinkel…

CarnavalIk ben in het Westen van ons land geboren, opgegroeid en ben er nooit weggeweest. Ieder jaar weer opnieuw kijk ik met een verbaasde glimlach hoe het zuiden van het land Carnaval viert en vooral hoe men het dit in de rest van het land probeert te imiteren. En alle eerlijkheid gebied mij te zeggen: “het moet toch bijzonder prettig zijn om een aantal dagen van het jaar totaal lekker niet jezelf te zijn.

Onze collega’s van de VVD gaat dit goed af. Vanochtend werd ik in het Algemeen Dagblad al geconfronteerd met een foto van een dansende minister Hennis van Defensie met een prins carnaval. Heerlijk om met prins Henry I van Maastricht te zwieren als een prominent Dans Marieke en even te vergeten dat de Russen de Krim hebben ingenomen, dat enkel een economische sanctie soelaas zal bieden, met als gevolg dat Groningse huizen nog meer scheuren gaan vertonen ten gevolge van een toegenomen gasproductie. De Rus laat echt niet met zich sollen en draait de gaskraan dicht. Weer net voor niets overgestapt naar een nieuwe energie leverancier. Dans Jeanine! Even nergens aan denken!!!

Dichterbij huis moeten boven Rotterdam kassen wijken voor de natuur. Wethouder Alexandra van Huffelen reageert even lekker alle spanning van zich af, door een baksteen te gooien door de ruiten van de kas. “Het is een symbolische start van herontwikkeling, die zo is afgesproken”, zegt de wethouder met een tevreden glimlach. Heerlijk om even niet jezelf te zijn…

Natuurlijk hebben politici een privé-leven, ik realiseer me dat goed. Maar ze hebben toch ook een voorbeeldfunctie… Regelmatig zie ik totaal verwoeste bushaltes om me heen. Zou dit dan een symbolische betekenis zijn van het feit dat het vervelend is om op de bus te wachten.? Het leven zou meer carnaval moeten zijn, dan zou veel van wat we doen slechts een symbolische betekenis hebben, terwijl de mens even heerlijk niet zichzelf is.

Ik hoop dat toch iedereen ziet dat onze collega’s van de VVD hun eigen glazen aan het ingooien zijn. Ga door! Het hele leven is Carnaval en uw leider Mark Rutte lacht toch overal om.