De zomernota door Karel…

Door Privé: Karel Winkels op 13 juli 2018

Terug kijkend naar de zomernota en de plannen van B&W zou je kunnen denken dat er sprake is van tunnelvisie. Weinig over hoe armoede te bestrijden maar wel een tonnen kostend plan waar de resultaten, te weten 50.000! (vijftig duizend!) bezoekers aan onze mooie vestingstad, nog onzeker is. Niemand weet hoe aan deze cijfers te komen. Maar goed het staat in een voorstel om te komen tot een samenhangend museaal geheel.

Het ophogen van de minima regelingen van 110 % naar 120% is een brug te ver voor B&W. Maar goed, keuzes daar gaat het om. Welke keuzes maak je. Zorg je echt voor meedoen of voor de vesting?  Die is al mooi maar moet, met heel veel geld, nog mooier worden,

terwijl er toch nog een hele stad is waar nog steeds kinderen zijn die in armoede moeten opgroeien. En waar ook andere zaken een rol spelen zoals bijvoorbeeld een muziektent die een steeds terug kerend onderwerp is in de krant.

Een andere zaak is het inzetten van subsidies. Iedereen is het er over eens dat de 0-de lijn het ideaal is. Even uitleggen wat dat is: als mensen hulp nodig hebben gaan ze eerst naar de poort voor dat ze het hele huis door gaan en de huisarts, daar ga je eerst heen voor je naar de specialist gaat. Maar goed, de 0-de lijn dan ga je dus geen nieuwe instelling opdracht geven daar onderzoek naar te doen, maar maak je gebruik van de al bestaande instelling die op bovenstaand genoemde manier werkt. Hopelijk kunnen wij hier nog iets mee doen bij de financiële raad in november. Hier worden ook de plafonds voor die subsidies vastgesteld.

Nu eerst vakantie met de Tour de France en hopelijk met veel zon en soms een verfrissend buitje.
Ik wens iedereen een fijne vakantietijd toe.

Karel Winkels

Privé: Karel Winkels

Privé: Karel Winkels

Wonen, Werk & Recreatie Zorg, Welzijn & Onderwijs

Meer over Privé: Karel Winkels