Door op 10 januari 2016

Bestuur-Schakel – 10 januari…

We hebben besloten om per Bestuursvergadering twee onderwerpen de revue te laten passeren. Ik mag volgende maand aftrappen met ‘Linkse samenwerking’ en ‘Communicatie’. Een uitdagende klus…

 

Bestuurschakel…
Jeroen Wagenaar…

Roos JS 250 pixelsVoor mij persoonlijk was afgelopen dinsdag de eerste PvdA-vergadering van de afgelopen vier jaar. Daarvoor was ik actief voor JS Rijnmond en PvdA Hellevoetsluis. Opvallend genoeg is er niet veel veranderd sinds mijn ‘politieke pauze’.

Gelukkig kom ik veel bekende gezichten tegen, zo ook afgelopen dinsdag. Het aantal onderwerpen op de agenda verraadde dat er veel te bespreken was.

Jeroen 150Als Bestuur ben je verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten en die zijn met name belangrijk voor twee doeleinden. Het eerste doel is om leden te betrekken (en nieuwe leden te werven) bij de Partij, zoals de Kerstborrel, Nieuwjaarsreceptie en 1 mei-viering. Het tweede doel is om politieke standpunten te onderbouwen, zoals canvassen en de doorlopende campagne. Het mooiste voorbeeld is als deze twee samen komen, zoals gebeurd is bij de laatste canvassessie, waar er twee nieuwe leden zich hebben aangemeld voor de PvdA.

Hoewel het Bestuur geen sturende verplichting heeft ten opzichte van de fractie, is het wel van belang dat Bestuursleden goed op de hoogte zijn van lopende zaken zoals daklozen, bestemmingsplannen Quakjesstrand en O.B.S. De Waterringe.

Vanuit de Fractie kon Daan (als fractievertegenwoordiger in het bestuur) ons op de hoogte brengen van het laatste nieuws. Door actief mee te denken met lopende zaken, kan het Bestuur haar ondersteunde rol prima vervullen.

Met twee nieuwe Bestuursleden (Annemieke Peusken en ondergetekende) is het ook zaak om een duidelijke rolverdeling te bepalen. Zowel Annemieke als ik, stonden bij de PvdA ingeschreven als ‘Strateeg’. Een mooi begrip, maar binnen een afdeling zullen, naast een strategische en kritische blik, ook vooral de handen uit de mouwen gestoken moeten worden.

Na de Denktank en de aanbevelingen vanuit de Speciale Ledenvergadering, liggen er nog genoeg ‘strategische’ vraagstukken, die in het Bestuur uitgedokterd moeten worden. We hebben besloten om per Bestuursvergadering twee onderwerpen de revue te laten passeren. Ik mag volgende maand aftrappen met ‘Linkse samenwerking’ en ‘Communicatie’. Een uitdagende klus…