Door op 2 augustus 2014

Bestuurschakel – 29 juli 2014

Hans Steenwinkel zit met onrust over aanslagen, Gaza, burgemeesters en zijn clupie op Rotterdam Zuid; gaat toch met Zengedachten het reces in …

Na mijn bestuur slinger van 3 weken geleden, ziet de wereld er ineens weer heel anders uit. In een vakantie periode waarin we rust zoeken en nieuwe inspiratie, word ik geconfronteerd met onrust.
Ik heb tijd nodig om bij te komen van de stupide aanslag op landgenoten op weg naar hun inspiratie en alle beelden die daarna mijn netvlies overprikkelden. Tijd heb ik nodig om even afschuwelijke beelden uit de Gaza strook te verwerken. En lokaal tijd nemen om af te wachten hoe het gaat met een nieuwe burgemeester, af te wachten hoe mijn cluppie op Rotterdam Zuid het afscheid van bijna een half team gaat verwerken.
In mijn bestuur slinger vroeg ik een ieder om op te schrijven, wat hem/haar inspireerde tijdens zijn vakantie en ben ik in afwachting van nieuwe ideeën voor onze partij!
Gelukkig is de vakantie nog lang.
Daarom voeg ik een Zen-gedachte toe!
In Thailand is er een wel beproefde manier om apen te vangen. Men vult een kruik met noten en vruchten en hangt deze in een boom. De aap steekt zijn hand, die net in de hals van de kruik kan erin en pakt het lekkers in zijn vuist. Het gevolg van deze vuist is dat de aap niet meer uit de kruik kan. Zo wordt de aap ‘s ochtends door de lokale bevolking gevangen.
De moraal van het verhaal volgens de Thai: “we dienen eerst los te laten, voor we verder kunnen in het leven”……
Beste partijgenoten, vergeet niet, maar laat los en geniet van uw reces!