24 OKTOBER – Komt u ook!!!

22 oktober 2018

De Partij van de Arbeid, heeft jullie allemaal nodig!

Kom aanstaande woensdag allemaal naar de Algemene Ledenvergadering en praat met ons mee over de opzet van het RODE NEST.
Na Amsterdam, Haarlem, Zaanstreek, Alphen aan de Rijn, Den Haag, Nijmegen, Zoetermeer en Brussel, komt het Rode Nest woensdag naar Hellevoetsluis om ook de afdeling Voorne enthousiast te maken, en de leden op de bres te krijgen.

Datum:              24 oktober 2018
Aanvang:           19:30 uur
Locatie:             Foyer KDO Sport, Plataanlaan 4, 3224 TT Hellevoetsluis

Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar!

Wat hebben wij op onze kop gehad de afgelopen twaalf maanden. Weliswaar zeiden veel kiezers na de verkiezingen voor de Tweede Kamer dat de PvdA deze afstraffing niet verdiend had, maar wat kopen wij daarvoor? Ook bij de verkiezingen voor de gemeenteraden was er voor ons geen herstel weggelegd.

Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat de PvdA bestaansrecht heeft en het verschil kan maken voor de mensen die het niet vanzelf komt aanwaaien. Voor de werkenden met een laag inkomen (de PvdA was goed vertegenwoordigd tijdens de landelijke demonstratie met Lodewijk Asscher tegen het afschaffen van de dividendbelasting in Den Haag. En ook op 10 november zal ik in Amsterdam van de partij zijn, tegen de kinderarmoede. Met de extra gelden hiervoor van toenmalig PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma), de duidelijke stellingname tegen het uitzetten van ingeburgerde migrantenkinderen en voor een algemeen kinderpardon.

Het bestrijden van asociale flexibilisering van de arbeidsmarkt (zoals door de ondersteuning van de PvdA bij de rechtszaak tegen Deliveroo), en de inzet van Henk Nijboer om drastische stappen te zetten tegen het schudden van de Groningse grond en voor redelijke schadeherstel en -vergoedingen. Kortom, de PvdA staat ergens voor, en dat blijft nog wel even nodig in een land van Rutte, Buma, Baudet en Wilders.

Het RODE NEST voelt ook deze druk en de noodzaak om er iets aan te doen. Daartoe neemt zij initiatieven om alle leden zo goed mogelijk te betrekken bij wat wij willen. Nog steeds een partij van 40.000 leden, van ruim 200 leden op Voorne, 200 leden die vinden dat de PvdA er toe doet, 200 leden die natuurlijk niet allemaal tijd voor de PvdA kunnen vrijmaken, maar zeker tientallen leden die dat wel kunnen, en dat willen als zij zich maar herkennen in wat wij deden, doen, en gaan doen.

De PvdA is niet alleen Lodewijk Asscher of Nelleke Vedelaar, of op Voorne Sjoerd Hoekstra, Anneke Lagendijk of Jeroen Merkx, of in Hellevoetsluis Daan Dankaart of Karel Winkels. Als dat de PvdA is, dan gaat het licht langzaam uit. Gelukkig is de PvdA veel meer dat dat: Jullie allemaal, iedereen die sociaal denken een warm hart toedragen. En veel van jullie hebben wij dus nodig!

Mag ik op jullie rekenen?
Kom woensdagavond naar de algemene ledenvergadering en kom ook in het RODE NEST!

NB: slecht ter been of anderszins minder mobiel: bel 06-53844143 en wij zorgen dat de rode taxi je weer heen en terug rijdt.

Met vriendelijk rode groet,

Daan Dankaart
Bevlogen sociaaldemocraat en PvdA-lid