Keek op de Week – Hennie…

Door Hennie Wiersma op 16 maart 2019

Wat een week: hoewel de canvas niet echt een populaire bezigheid is in onze partij, vind ik het altijd een hele leuke ervaring. Je komt immers bij de mensen aan huis en kan net iets verder doorvragen over het wonen in Hellevoetsluis. Dat leverde weer ontzettend leuke gesprekken op en natuurlijk de vraag of ze 20 maart op de PvdA gaan stemmen. Met Daan, Anneke en Loek hebben we een behoorlijke score kunnen halen. Opvallend veel bewoners hadden de ervaring, dat er lange wachtlijsten zijn voor de woningen, die zij juist wel hebben bemachtigd. Zeer herkenbaar in deze tijd, waar een betaalbare woning schaars is geworden en door onderverhuur uitbuiting van huurders plaats vindt, die geen kant op kunnen. De buurt die we onderzochten was rond het Evertsenplein waar jullie binnenkort een uitgebreid verslag op deze site van kunnen zien. Foto van Loek (zie app) en met Anneke, onderstaand

8 maart Vrouwendag, ook in Hellevoetsluis, waar georganiseerd met een klein groepje enthousiaste vrouwen, een intercultureel vrouwenontbijt werd geserveerd. Het werd een mooie ochtend, dankzij de medewerking van de Hellevoetse Soundwaves en de beste zangeres uit Hellevoetsluis Annette Rietveld. Maar het ging ook ergens over. Samen met wethouder den Brok en oud raadslid Atie de Koster spraken we over het belang van Vrouwenkiesrecht. Niet voor niets hebben onze voorouders een strijd gevoerd om ook als vrouw mee te kunnen beslissen, iets wat in vele landen nog steeds geen vanzelfsprekende zaak is. Ik heb dat ervaren in mijn reizen als reisbegeleidster door het Midden-Oosten. Vrijheid om te praten en te zeggen wat je denkt was daar echt taboe wanneer het over politiek ging.

Maar met de Hellevoetse Vrouwendag op 8 maart was mijn dag nog niet ten einde: ik was gevraagd door PvdA Zwijndrecht, om daar te spreken over de komende verkiezingen en natuurlijk ook Vrouwendag. Het ging o.a. over de positie van vrouwen in de politiek, het nut van de waterschappen en natuurlijk de komende Provinciale en Waterschapsverkiezingen. En hele boeiende avond, met fijne partijgenoten en een eer om daarvoor uitgenodigd te worden. Al was het wel een hele lange dag en laat thuis.

Om de volgende dag toch weer vroeg uit de veren. Tijdens onze brainstorm voor de Campagne hadden Lieke van der Linden en ik naar voren gebracht, dat wij een opruimactie in onze mooie natuurgebieden een goed idee zouden vinden. En met ons bleken ook alle afdelingen van Voorne Putten daar enthousiast over te zijn. Zelfs het opgeruimde gebied van de Bernisse bleek maar schijn, zakken vol vulden wij met blikjes, flessen, papier en zelfs een complete hondenmand met een dode hond lagen voor het oprapen. Op de Hellevoetse Binnendijk kwamen we zakken tekort en zou er eigenlijk nog een flinke actie gehouden moeten worden. Het samen opruimen was zelfs gezellig en……….rustgevend. Lieke zei: “Ik word hier helemaal zen van”. En het past ook totaal bij onze visie: zuinig zijn op de natuur en woonomgeving.

De Klimaatmars moest in met pijn in mijn hart voorbij laten gaan: mijn vader werd 85 jaar. Was dan toch belangrijker, wegens allerlei familieomstandigheden. Gelukkig waren vele PvdA’ers wel in de gelegenheid: een heel mooi signaal.

Om deze week door weer en wind te flyeren, huis-aan-huis aan te bellen, daar vele bekenden heb ontmoet en zelfs ook aan “de overkant” op Goeree-Overflakkee aandacht voor de PvdA heb gevraagd.

Dinsdagavond zat ik in de studio van de regionale omroep Linq voor een interview samen met o.a. voormalig collega VVD raadslid Cees van Leeuwen. Hoewel we bij het Waterschap vele gezamenlijke punten hebben wat betreft schoon en voldoende water en veiligheid, zijn er toch kardinale verschillen zoals kwijtschelding en het aanpakken van grote, maar ook kleine vervuilers.

Met dank aan alle mensen, die de afgelopen weken ook vrijwillig onze acties hebben ondersteund en we ook daadwerkelijk nu in de peilingen zien, dat er een weg omhoog lijkt te gaan. (of komt het door jouw KitKat Truus? Een groot succes telkens weer, dank!)

Jullie weten dat jullie op mij kunnen rekenen en juist ook de mening van de mensen die hier wonen en werken echt letterlijk op tafel naar voren zal brengen.

Dan nog te doen: vrijdag in Heenvliet en zaterdag op de markt van Hellevoetsluis en op het Winkelcentrum. Voorts een bezoek aan Oostvoorne, Rockanje en Brielle. Wie weet ontmoeten we jullie.

Op maandagochtend 18 maart staan we op de markt in Brielle.

Ook de laatste dag voor de verkiezingen, dus op 19 maart wil ik op schoolpleinen flyeren (uiteraard na schooltijd) en bij een aantal complexen aanbellen. Wie heeft zin om een uurtje mee te lopen?  Bel of app me 06 130 27277

Dank voor jullie support! Vriendelijke groet Hennie